Home Laatste Feyenoord Nieuws ‘Daarmee kan Brian heel goed omgaan’

‘Daarmee kan Brian heel goed omgaan’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

De kogel is door de kerk: Brain Priske is de nieuwe trainer van Feyenoord. De Noorse bondscoach Stale Solbakken, die Priske in het verleden als rechterhand had bij FC Kopenhagen, denkt dat het het juiste instapmoment is voor de oefenmeester.

“Ik zie wel overeenkomsten in de tactische principes van balbezit en willen pressen, maar ik denk dat de teams van Priske iets directer zijn in hun manier van spelen”, vertelt Solbakken. “Hij speelt nu bij Sparta Praag met drie centrale verdedigers, terwijl hij in Denemarken met vier speelde. Hij kijkt naar de spelersgroep en past zijn tactische principes erop aan.”

“Ja, het wordt een lastige klus, maar daarmee kan Brian heel goed omgaan. Hij heeft de ervaring en prijzen gewonnen, terwijl ik juist ook denk dat Feyenoord nog beter kan dan ze afgelopen jaar hebben laten zien”, aldus de oefenmeester tegenover Voetbal International.

“Ajax ken ik goed, tegen gespeeld als coach, maar die club is nu helemaal in transitie. PSV is momenteel de te kloppen ploeg, maar ik denk dat Feyenoord ze moet kunnen verslaan. Dus druk? Als je het zo bekijkt, is het misschien juist wel een ideaal instapmoment voor Brian”, besluit hij.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws