Home Laatste Feyenoord Nieuws Boel: ‘Als trainer heb ik ambities’

Boel: ‘Als trainer heb ik ambities’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: John Groeneweg

Melvin Boel vertrekt aan het einde van het seizoen bij Feyenoord. De trainer gaat aan de slag bij FC Dordrecht en tegenover het Algemeen Dagblad blikt hij vooruit op zijn overstap.

“Als trainer heb ik ambities,” vertelt Boel. “Ik wilde hoofdtrainer worden en met mijn ideeën aan de slag en dat gaan ontwikkelen. Dan is de vraag of clubs geïnteresseerd zijn, ervoor openstaan en willen vernieuwen.”

“FC Dordrecht is zo’n club, dat is met Santoni wel gebleken. De club is in ontwikkeling, zowel binnen als buiten het veld met Energiek Dordt. Als je daar als jonge trainer naartoe mag gaan, naar een organisatie die klein is, waar de lijnen kort zijn en je ook fouten mag maken, dan is dat een prachtige kans.”

De oefenmeester laat weten niet door Feyenoord te zijn gestald bij FC Dordrecht. “Als je een verleden bij de club Feyenoord hebt, dan denken mensen heel snel dat ik namens Feyenoord naar Dordrecht ben gebracht. Dat is niet zo. Ik heb een paar maanden geleden aangegeven dat de samenwerking met Feyenoord stopte aan het eind van het seizoen.”

“Daarna zijn FC Dordrecht en ik met elkaar in gesprek gekomen en ik ben door die club aangenomen. Dat is een nieuw huwelijk. Misschien stond ik met 3-0 achter omdat ik een Feyenoord-verleden heb, maar dan is het aan mij om het verhaal te vertellen en mijn werkwijze en hoe ik graag wil voetballen uit te leggen.”

Bij Dordrecht zal er een weerzien zijn met Mark Ruijl. “Ik ken Mark heel goed. Hij is zeer capabel in het scouten van spelers en hij heeft bewezen bij Feyenoord en ook afgelopen seizoen bij FC Dordrecht heel goede spelers te kunnen halen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws