Home Laatste Feyenoord Nieuws ‘De intensiteit ligt veel hoger’

‘De intensiteit ligt veel hoger’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Arne Slot staat aan de vooravond van een vertrek naar het Engelse Liverpool en bij Studio Voetbal had Guus Hiddink, die in het verleden aan het roer stond bij Chelsea, nog wel wat tips voor Slot.

 “Je krijgt er als trainer alle vrijheid om goed te werken. Hoe gek het ook klinkt: je hebt weinig last van de pers. Ze komen niet eens op het trainingsveld. Je hebt een keer in de week een persconferentie en moet je na de wedstrijd even verantwoorden, maar meer krijg je niet met de pers te maken. Tenzij je natuurlijk elke dag de tabloids gaat nalezen.”

Toch heeft Hiddink het advies dat hij niet te veel eigen stafleden en spelers moet meenemen. “In mijn staf neem ik altijd één of twee eigen mensen mee, maar daarnaast wil ik ook lokale mensen hebben die de club kennen. Als je een goed budget hebt, zoals in Engeland, heb je al snel de neiging om meer eigen spelers mee te nemen. Maar de intensiteit ligt veel hoger. Er zijn genoeg voorbeelden van Nederlandse spelers die naar grote clubs zijn gegaan en het daar echt moeilijk hebben.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws