Home Laatste Feyenoord Nieuws Hancko oogst lof: ”Echt een krijger”

Hancko oogst lof: ”Echt een krijger”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord won gisteravond van Sparta en David Hancko was de maker van de 1-0 door een penalty te benutten. In de AD Voetbalpodcast gaat Maarten Wijffels in op het spel van de ploeg van Slot.

“Sparta was met een verdedigende opdracht gekomen: echt allemaal in de doelmond staan”, begon Wijffels. “Ze speelden zo ver naar achteren dat het voor Feyenoord een moeilijke wedstrijd werd. Uiteindelijk hebben ze het nog heel vakkundig gedaan. De overwinning kwam nooit in gevaar. Als je zo ver teruggaat als Sparta deed, is het ook wachten tot de bal een keer verkeerd valt of, zoals ook gebeurde, een verdediger een penalty weggeeft.”

De journalist gaat verder. “Je zit toch te wachten tot Ronald Koeman de Kuip weer inloopt en die bal eens op doel pegelt. Je kunt Beelen, die daar de ruimte voor kreeg, het niet kwalijk nemen dat hem dat niet lukte. Hancko heeft wel zo’n schot, maar die laten ze dan niet vrij. Ik vond het wel leuk dat hij die penalty maakte. Dat is sinds hij in Nederland speelt al de beste Feyenoorder. Echt een krijger. Volgens mij moet hij de vaste penaltynemer van Feyenoord zijn.”

Feyenoord moest het doen zonder een aantal basisspelers. “Je mist Timber in zo’n wedstrijd”, zegt Wijffels. “Die brengt toch iets extra’s op het middenveld. Nu stond Zerrouki daar. Hij kwam een paar keer ballen ophalen die centrale verdedigers zelf ook konden geven. Dat is jammer, maar Feyenoord is uiteindelijk niet in de problemen gekomen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws