Home Laatste Feyenoord Nieuws Wieffer: “Natuurlijk staat er druk op”

Wieffer: “Natuurlijk staat er druk op”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

In aanloop naar het duel met Atletico Madrid van morgenavond schuift Mats Wieffer aan op de persconferentie. De middenvelder blikte vooruit op de wedstrijd van morgen.

“Natuurlijk staat er druk op”, begon Wieffer. “We moeten morgen winnen. En tegen PSV ook, als we nog kampioen willen worden. Maar ik denk dat we vorig seizoen en dit seizoen al meer wedstrijden hebben gespeeld waar druk op stond. Tegen AZ moesten we ook winnen. We moeten gewoon hetzelfde doen als altijd: goed voetbal spelen. Ik denk dat we dat negen van de tien keer doen. Daar moeten we ons aan vasthouden en hopelijk komt er dan een goed resultaat uit.”

Volgens Wieffer hoeft er aan het spel van de Rotterdammers weinig te veranderen. “We moeten alleen wat scherper zijn. Daardoor kregen we in de uitwedstrijd drie goals tegen. Dat kan niet als je Europees speelt, dan wordt het heel lastig om te winnen. Verdedigend moet het beter, scherper in de communicatie. Ook omdat Griezmann over het hele veld zwerft. Dat zijn dingen die beter moeten, maar qua voetbal denk ik niet dat we heel veel hoeven aan te passen.”

Hoe hij het spelen tegen Griezmann ervaarde? “Je merkt vooral hoe goed hij positie kiest. Hij trekt je helemaal naar de zijkant, dat is lastig om te bespelen met mandekking. Je moet dan veel communiceren met elkaar en je man overgeven. Dat is lastig. Soms ben je dan toch een paar seconden te laat, waardoor hij toeslaat. Dat is een heel grote kwaliteit.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws