App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws ‘Mogelijk twee Feyenoorders naar EK Onder 21’

‘Mogelijk twee Feyenoorders naar EK Onder 21’

door Redactie FR010.nl
0 reacties

De voorlopige selectie van Jong Oranje is bekend. Erwin van de Looi heeft hiervoor 32 spelers geselecteerd. Hiervan zat alleen Emanuel Emegha van het Oostenrijkse SK Sturm Graz nog niet eerder bij de voorlopige selectie

Oranje begint op zondag 11 juni aan de voorbereiding op het EK 2023. De eerste EK-wedstrijd tegen België staat voor woensdag 21 juni om 18.00 uur op het programma.

Voorlopige selectie

NaamClub
Jay GorterAberdeen FC
Devyne RenschAjax
Kenneth TaylorAjax
Sven MijnansAZ
Jeremie FrimpongBayer 04 Leverkusen
Mitchel BakkerBayer 04 Leverkusen
Ryan GravenberchBayern München
Joshua ZirkzeeBologna FC
Jan Paul van HeckeBrighton & Hove Albion
Ian MaatsenBurnley FC
Bjorn MeijerClub Brugge
Wouter BurgerFC Basel
Sepp van den BergFC Schalke 04
Fabian de KeijzerFC Utrecht
Quinten TimberFeyenoord
Quilindschy HartmanFeyenoord
Ludovit ReisHamburger SV
Crysencio SummervilleLeeds United FC
Dirk ProperNEC
Elayis TavsanNEC
Jasper SchendelaarPEC Zwolle
Jurgen EkkelenkampRoyal Antwerp FC
Daniël van KaamSC Cambuur
Milan van EwijkSC Heerenveen
Sydney van HooijdonkSC Heerenveen
Denso KasiusSK Rapid Wien
Emanuel EmeghaSK Sturm Graz
Shurandy SamboSparta Rotterdam
Thijs DallingaToulouse FC
Micky van de VenVfL Wolfsburg
Kjell ScherpenVitesse
Million ManhoefVitesse

De definitieve selectie van 23 spelers wordt op maandag 29 mei bekendgemaakt.

Trainingskamp in Oostenrijk en oefenen tegen Japan

Jong Oranje reist op maandag 12 juni af naar Oostenrijk. Hier belegt het team een trainingskamp in voorbereiding op het EK. Op woensdag 14 juni speelt Jong Oranje nog een laatste oefenwedstrijd tegen het Olympisch elftal van Japan. Deze wedstrijd wordt om 14.30 uur gespeeld in de ERGO Arena in het Oostenrijkse Wiener Neustadt.

Jong Oranje richting EK 2023

In juni 2022 plaatste Jong Oranje zich voor de tweede keer op rij voor het EK. Vervolgens werd er in de voorbereiding op het EK geoefend tegen België (1-2 winst), Roemenië (0-0), Noorwegen (3-0 winst) en Tsjechie (1-1). Op het EK treft Jong Oranje Portugal, België en Georgië.

De groepswedstrijden in poule A worden gespeeld in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Nederland begint het EK op woensdag 21 juni tegen België. Vervolgens speelt het team van Erwin van de Looi op zaterdag 24 juni tegen Portugal en de groepsfase wordt afgesloten tegen gastland Georgië op dinsdag 27 juni. De aftraptijd van alle drie de wedstrijden is 18.00 uur Nederlandse tijd.

Wedstrijdprogramma

DatumTijdWedstrijdLocatie
Woensdag 14 juni14.30 uurNederland – JapanWiener Neustadt (Oostenrijk)
Woensdag 21 juni18.00 uurNederland – België (EK)Tblisi (georgië)
Zaterdag 24 juni18.00 uurPortugal – Nederland (EK)Tblisi (Georgië)
Dinsdag 27 juni18.00 uurNederland – GeorgiëTblisi (Georgië)

Het toernooi wordt van 21 juni tot 8 juli 2023 gehouden. Aan het eindtoernooi doen zestien landen mee, waarbij Georgië en Roemenië als gastlanden al automatisch gekwalificeerd waren. Net als Nederland zijn titelverdediger Duitsland, België, Engeland, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Portugal en Spanje door winst in hun kwalificatiegroep geplaatst voor het EK. Zwitserland werd als beste nummer twee, gemeten over alle negen kwalificatiegroepen, toegevoegd aan het deelnemersveld van het EK.

Israël, Kroatië, Tsjechië en Oekraïne waren de vier winnaars van de play-offs en brachten het totale deelnemersveld zo op zestien deelnemers. De groepsfase van het EK wordt gespeeld van 21 juni tot en met 28 juni. De kwartfinales zijn op 1 en 2 juli en de halve finales op 5 juli. De finale van het EK 2023 is op 8 juli in de Batumi Arena in Georgië.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert