Home Laatste Feyenoord Nieuws Ron Vlaar blikt vooruit: ‘Dan kan Engeland écht worden verslagen’

Ron Vlaar blikt vooruit: ‘Dan kan Engeland écht worden verslagen’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Nederland neemt het vanavond in de halve finale van het EK op tegen Engeland. Ron Vlaar blikt in De Telegraaf alvast vooruit op het duel.

“Als Nederland dezelfde spirit, hetzelfde geloof en vertrouwen heeft als in de tweede helft tegen Turkije, dan kan Engeland écht worden verslagen”, is Vlaar stellig. “Het leidde tot een prachtige wisselwerking tussen de fans en de spelers, die ballen van de lijn haalden of op het laatste moment wegschoten. Je voelde in het stadion dat het niet meer fout kon gaan.”

Tijdens het WK van 2014 wist Oranje het ook ver te schoppen. “Bij ons zat het er eigenlijk automatisch ingebakken”, aldus Vlaar. “Met zijn onbegrensde fanatisme joeg Arjen de boel aan, Wesley  toonde zich de geboren winnaar en Robin leverde altijd als de spanning het hoogst was. En een aanjager als Nigel wenst iedereen zich in zijn ploeg. Zo’n type mis je dit toernooi.”

De oud-Feyenoorder heeft ook nog een advies. “Probeer je telefoon zo veel mogelijk aan de kant te leggen en je voor de buitenwereld af te sluiten. Je hebt één doel, één missie: Europees kampioen worden. En daar ben je zó dicht bij dat het nog maar de vraag is of het je nog eens lukt”, aldus Vlaar. “Dus geef alles wat je in je hebt en het liefst nog een beetje meer.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws