Home Laatste Feyenoord Nieuws Hugo Borst gelooft niet in Europees Kampioenschap Oranje: ‘Een nederlaag zou zelfs het beste zijn’

Hugo Borst gelooft niet in Europees Kampioenschap Oranje: ‘Een nederlaag zou zelfs het beste zijn’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Woensdag staat het Nederlands elftal in de halve finale van het EK tegenover Engeland. De Europese titel lijkt binnen handbereik voor Oranje, maar Hugo Borst gelooft niet dat Nederland dit keer kampioen zal worden. De columnist voorspelt dat Oranje pas serieus kans maakt op de titel tijdens het WK van 2026.

“Zondag wacht Oranje in de finale vast een sprankelend en stabiel Spanje, waarvan het geen schande is om met 3-0 te verliezen”, aldus Borst in het Algemeen Dagblad. Een nederlaag zou zelfs het beste zijn. Europees kampioen worden is leuk, maar het gaat natuurlijk in een mensenleven om één ding: wereldkampioen worden.”

“Over twee jaar wordt de enige, echte hoofdprijs vergeven. Van Dijk, Depay, Weghorst en Bergwijn zullen niet meer meedoen. Naast Gakpo, Verbruggen, Van de Ven, Dumfries, Schouten en Frenkie de Jong moeten de gebroeders Timber en Zirkzee het schier onmogelijke presteren. Pas als de wereldtitel in 2026 binnen is, kunnen we allemaal met een gerust gemoed sterven”, aldus Borst.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws