Home Laatste Feyenoord Nieuws Hancko heeft geen haast: ‘Nu speel ik voor een club waar ik van hou’

Hancko heeft geen haast: ‘Nu speel ik voor een club waar ik van hou’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

David Hancko voelt zich op zijn gemak bij Feyenoord en heeft geen haast om te vertrekken. De verdediger uit Slowakije heeft het naar zijn zin in Rotterdam, maar sluit een nieuw avontuur niet uit als alles op zijn plek valt. Er wordt gespeculeerd dat Hancko mag vertrekken voor minstens 35 miljoen euro.

”Zoiets kan het zijn, maar over die som beslissen ze bij de club”, vertelt Hancko tegenover Forbes. ”Bij zo’n prijskaartje wordt de filter op wie mij kan veroorloven aanzienlijk kleiner. Daarna komen er nog veel andere factoren bij kijken. Een topclub moet besluiten dat ze juist mij nodig hebben, een bod naar Rotterdam sturen en dan moet er ook nog een akkoord komen.”

De mandekker wacht de ontwikkelingen rustig af. ”Bovendien wisselden in mei en begin juni de trainers bij de beste clubs vaak, ze moeten even settelen, hun selectie op orde krijgen en bepalen welke posities versterkt moeten worden. Dan krijgen ze van scouts voor elke positie drie tot vijf namen en beginnen ze te kiezen. Dat proces kan anderhalve tot twee maanden duren.”

Pas wanneer voor de Slowaak alles klopt, gaat hij nadenken over een eventueel vertrek. In Rotterdam is hij gelukkig en dat speelt zeker mee in zijn besluit. ”Zeker, ik ben meer dan tevreden in Rotterdam. Als er een aanbieding zou komen, zou ik die heel goed overwegen of het de moeite waard is om transfer te maken, want je weet nooit hoe het zal uitpakken. Of het succesvol zal zijn zoals in Rotterdam, of niet succesvol zoals tijdens mijn tijd bij Fiorentina.”

”Nu speel ik voor een club waar ik van hou, waar de fans van mij houden, waar het goed gaat en waar elke week een stadion van bijna vijftigduizend man uitverkocht is. Ik heb hier de landstitel en de beker gewonnen. Dit seizoen heb ik slechts 25 minuten gemist, ik heb alle 48 competitiewedstrijden gespeeld en in elke wedstrijd in de basis gestaan. Bovendien zullen we volgend seizoen minimaal acht wedstrijden in de Champions League spelen, wat een ongelooflijke ervaring is en zeer verslavend.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws