Home Laatste Feyenoord Nieuws Nieuwkoop: ‘Als groep zo goed mogelijk dit systeem erin slijpen

Nieuwkoop: ‘Als groep zo goed mogelijk dit systeem erin slijpen

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Bart Nieuwkoop is erg blij met het nieuwe systeem van Feyenoord. De rechtsback kan meters maken en vooral hoog druk zetten, wat een van zijn sterke punten is. Tegenover Feyenoord ONE reageerde Nieuwkoop na afloop van de gewonnen oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht.

”Het was leuk om weer te beginnen. Ik heb best wel een lange vakantie gehad, dus goed om weer op het veld te staan na een goede week”, vertelt Nieuwkoop. ”Voor mij is het nieuwe systeem wel top. Het is een systeem dat ik graag speel en wat mij ligt, dus dat is leuk. Het is een beetje te vergelijken met hoe ik in België speelde. Natuurlijk zijn er wel dingen anders. Een nieuwe coach heeft andere aspecten in het systeem, maar het is wel vergelijkbaar.”

Het 3-4-3 systeem dat Brain Priske wil hanteren bevalt de rechtsback wel en tegen Dordrecht was hij direct bij drie goals betrokken. ”We staan met drie man achterin en vier man op het middenveld. Veel kantelenals wingback, veel meters maken als wingback. Dat moet groeien in het elftal, maar we hebben goede momenten laten zien. Ik vind het lekker om hoog druk te zetten. In dit systeem kan dat op de fullbacks van de tegenstander, dus dat is iets wat mij ligt.”

Nieuwkoop gaat verder. ”We hebben een zware week gehad. Van maandag tot nu bezig geweest. Een aantal meetings gehad over het nieuwe systeem. Hard getraind, dus het bevalt goed. Mijn doelen? Zo fit mogelijk worden. Als groep zo goed mogelijk dit systeem erin slijpen. Elke dag hard werken en uiteindelijk goede resultaten behalen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws