Home Laatste Feyenoord Nieuws Manager competitiezaken KNVB: ‘En wat er toen uitkwam, was nóg niet goed’

Manager competitiezaken KNVB: ‘En wat er toen uitkwam, was nóg niet goed’

door Dominique Rademaker
0 reacties

Het nieuwe speelschema voor de clubs uit de Eredivisie werd woensdag door de KNVB gepresenteerd. Door de uitbreiding van de Champions League en Europa League was het een enorme uitdaging voor de bond om het programma op te stellen.

Jan Bluyssen, manager competitiezaken bij de KNVB, geeft tegenover het Algemeen Dagblad zijn visie.  “Achttien uur lang hebben achttien computerservers moeten draaien om een speelschema van de eredivisie te produceren. En wat er toen uitkwam, was nóg niet goed. We zitten wat dat betreft ook in technologisch opzicht aan ons plafond. Afgelopen seizoen hadden we het ook al moeilijk. Toen hebben we clubs, gemeenten en de politie gevraagd om mee te denken. We merkten op dat moment dat er veel belemmeringen werden opgegeven.”

Bluyssen gaat verder. “Gemeenten wilden bijvoorbeeld niet Ajax of Feyenoord op een zaterdagavond ontvangen. Zo werd het voor ons lastig, want als Ajax of Feyenoord op dinsdag Champions League speelt, moeten ze op zaterdag spelen.” Ook clubs hebben hun mening. “Nu is het bijvoorbeeld zo dat clubs niet hartje zomer al met de competitie willen beginnen. Fans zijn dan nog op vakantie, wat ten koste kan gaan van de kaartverkoop. Ook hanteren de clubs een winterstop van minimaal drie weken. Iets wat ze in Engeland allang niet meer doen.”

Bluyssen zoekt de oplossing in een andere hoek. “Op deze manier bereiken we straks een punt dat we de voortgang van de competitie niet meer kunnen garanderen, met de gewenste rustperiodes en zo min mogelijk doordeweekse wedstrijden. Tenzij we met elkaar concessies doen. Voetballen met kerst? Ik zeg niet dat het móét, maar we moeten het wel over sommige heilige huisjes gaan hebben.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws