Home Laatste Feyenoord Nieuws Gullit na ophef: ‘Ik voel me eigenlijk heel vereerd’

Gullit na ophef: ‘Ik voel me eigenlijk heel vereerd’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

De afgelopen dagen is er veel ophef ontstaan over enkele Nederlandse supporters die verkleed als Ruud Gullit, met bruin geschminkt gezicht, aanwezig waren bij het EK-duel tussen Oranje en Polen.

Humberto Tan heeft contact gehad met Gullit, zo laat hij weten tegenover De Telegraaf. Tan vroeg de oud-voetballer ook naar zijn visie op de gebeurtenissen.  “Ruud zei meteen, toen hij het zag, ‘ik voel me eigenlijk heel vereerd’. Het is eigenlijk een herinneringen aan een van de grootste prijzen die hij gewonnen heeft als voetballer. En het is ook met die bedoelingen gedaan. Vanuit het verleden is blackface gewoon geen prettig fenomeen. Maar in dit concrete geval, zeiden wij als commissie Mijnals ook meteen tegen elkaar van ‘dit is echt ludiek bedoeld, als eerbetoon’. Zo moet je het ook zien”, aldus Tan. “Hij vindt het een hele mooie actie. Hij zei: ‘Ze zijn me niet vergeten’.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws