Home Laatste Feyenoord Nieuws ‘Een verstandiger advies had Ruud in dit geval niet kunnen geven’

‘Een verstandiger advies had Ruud in dit geval niet kunnen geven’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

De discussie over wel of niet schminken om op Ruud Gullit te lijken blijft aanhouden. Supporters die het dit jaar deden werden bekritiseerd door de woke-gemeenschap. Velen hebben er een mening over, maar Ruud Gullit zelf kon het wel waarderen. Sjoerd Mossou geeft zijn visie in zijn column in het Algemeen Dagblad.

“Van elk standpunt wordt een karikatuur gemaakt, terwijl er vaak best wel een ingewikkelde cultureel-historische context aan ten grondslag ligt. In Amerika en Groot-Brittannië is elke openbare referentie aan het fenomeen ‘Blackface’ al vele jaren ondenkbaar – en niet alleen bij woke-extremisten.”

“In Nederland heeft die associatie weer een heel andere aanloop gehad: de zwartepietendiscussie is nog betrekkelijk jong. Van het fenomeen ‘Blackface’ hadden veel Nederlanders tot voor kort nog amper gehoord. Het zou wellicht helpen als we elkaar wat beter zouden verstaan, of gewoon wat beter zouden luisteren. In dit specifieke geval vooral naar Ruud Gullit natuurlijk, de man met veruit het meeste recht van spreken. Gewoon niet zo boos worden. Een verstandiger advies had Ruud in dit geval niet kunnen geven.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws