Home Laatste Feyenoord Nieuws Stengs: ‘Ik ben niet voor niets teruggekomen’

Stengs: ‘Ik ben niet voor niets teruggekomen’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Calvin Stengs blijft voorlopig bij Feyenoord, ook nu Arne Slot is vertrokken. De aanvallende middenvelder voelt zich goed in Rotterdam en is terughoudend geworden in het aangaan van een nieuw buitenlands avontuur. Stengs heeft geen positieve ervaringen met OGC Nice in Frankrijk en neemt dit zeker mee in zijn toekomstplannen voor zijn voetbalcarrière.

“Ik kan heel cliché zeggen dat ik nog een contract voor drie jaar heb, dat is ook zo. Maar ik ben niet voor niets teruggekomen,” vertelt Stengs tegenover Feyenoord One. “Ik heb het heel erg naar mijn zin hier. Ik ben blij dat ik in Nederland ben en dichtbij mijn familie. Ik zit hier heel goed op mijn plek. Ik ben ook vader en vind het fijn als mijn moeder en vader de kleine kunnen zien. Als je verder weg bent, dan wordt dat iets moeilijker. Als er iets moois voorbij komt, zeg nooit nooit. Op dit moment heb ik er niet over nagedacht.”

Het vertrek van Arne Slot verandert weinig aan de keuze van de middenvelder. “Ik had er wel rekening mee gehouden. Het zit in je achterhoofd dat het kan gebeuren. Als Liverpool voorbij komt, dan kan je geen nee zeggen.” Zorgen om een leven na Slot maakt Stengs zich niet. “We zijn nu als team al ver hoe wij bepaalde tactische keuzes maken. Als je een heel seizoen samenspeelt en een bepaalde tactiek volgt. De trainer doet het niet in het veld, wij doen het. Maar hij geeft wel vooraf aan wat we moeten doen. Dat zal anders worden, maar uiteindelijk zullen de patronen en hoe we elkaar aanvoelen hetzelfde blijven.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws