Home Laatste Feyenoord Nieuws Groot interview Stengs: ‘Ik heb de juiste keuze gemaakt, absoluut’

Groot interview Stengs: ‘Ik heb de juiste keuze gemaakt, absoluut’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

In de nieuwe podcast van Feyenoord is Calvin Stengs de tweede gast. De aanvallende middenvelder bespreekt uitgebreid zijn eerste seizoen in De Kuip. Ondanks dat Stengs acht keer wist te scoren en achttien assists gaf in 43 wedstrijden, denkt hij dat er nog meer had ingezeten.

“Ik had een trage start bij Feyenoord,” begint Stengs. “Ik begon matig, dat vond ik van mezelf ook. Naarmate de tijd vorderde ging het steeds beter en daar ben ik blij om. Het is goed gegaan. We hebben wel te veel punten weggegeven in het begin. We moesten aan elkaar wennen. Sparta-uit en Fortuna zijn hele dure punten geweest. Dat zijn punten die heel zuur zijn geweest.”

Hij weet nog dat Feyenoord voor het eerst contact zocht. “Ik kreeg een belletje van Slot en hij vroeg of ik het zag zitten. Ik heb niet heel lang over Feyenoord hoeven nadenken. Ik heb de juiste keuze gemaakt, absoluut. Ik kende de trainer al dus ik wist dat de speelstijl mij past. Uiteindelijk is het heel snel gegaan en het viel op zijn plek. Het ging draaien en ik voelde dat ik steeds beter en fitter werd. Voor mezelf is het een goed seizoen geweest.”

Tijdens zijn tijd bij AZ had Stengs nooit gedacht dat hij ooit voor Feyenoord zou spelen. De prestaties van AZ waren toen uitstekend, terwijl Feyenoord te kampen had met financiële problemen en teleurstellende sportieve resultaten. “Ik zat in de opleiding bij AZ en toen ik wegging was Arne net naar Feyenoord gegaan. In mijn optiek was het nog hetzelfde Feyenoord als toen ik tegen ze speelde. Toen ik hier met AZ tegen Feyenoord speelde wonnen we vaak, dat had ik toen niet zo snel gedacht.”

Inmiddels is alles anders en heeft de middenvelder zelf ook flinke stappen gezet. “Bij Feyenoord zijn we daarmee aan de slag gegaan. Daar hebben ze me wel echt mee geholpen. Een carrière is zo voorbij en daar zal je hard voor moeten werken. Natuurlijk weet je dat wel, maar soms is het dan af en toe lastig om dat helemaal toe te passen. Nu heb ik die mindset veel meer voor mijn gevoel.”

“Het fitter worden op het gebied van kracht is een van de positieve punten. Met de performance coach van Feyenoord zijn we daar vanaf het begin mee aan de slag gegaan. Daardoor kan ik meer leveren.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws