Home Laatste Feyenoord Nieuws Ajax koploper commerciële opbrengsten: ’Wereldwijde elite status’

Ajax koploper commerciële opbrengsten: ’Wereldwijde elite status’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Ajax heeft woensdag haar langlopende sponsorcontract met Ziggo verlengd. Hierdoor blijft Ajax veruit de leider in de Eredivisie als het gaat om commerciële opbrengsten. De inkomsten uit merchandise van PSV en Feyenoord vallen in het niet bij die van Ajax. Mike Verweij licht het verschil toe tegenover De Telegraaf.

“In de jaarcijfers van de traditionele top drie valt vooral het enorme verschil in opbrengsten uit merchandise op: Ajax incasseert ruim 36 miljoen euro, terwijl Feyenoord (12,3 miljoen) en PSV (7,6 miljoen) het met veel minder moeten doen.”

Waar zit dat verschil hem dan in? “Dat komt vooral doordat Ajax de enige Nederlandse club is, waarvan de shirts en andere kleding wereldwijd goed verkrijgbaar zijn. Bij Adidas hebben de Amsterdammers vanwege de sportieve successen uit het verleden en door de jarenlange band met het sportmerk de ’wereldwijde elite status’.”

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws