Home Laatste Feyenoord Nieuws Wijnaldum over stap naar Feyenoord: ‘Dat wilde ik op dat moment niet’

Wijnaldum over stap naar Feyenoord: ‘Dat wilde ik op dat moment niet’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Georginio Wijnaldum heeft tegenover Voetbal International opnieuw uit de doeken gedaan waarom een transfer naar Feyenoord er vorige zomer niet inzat.

“Voor mij was de keuze heel makkelijk,” begint Wijnaldum tegenover Voetbal International. “Want ik kon gewoon nergens anders naartoe. Paris Saint-Germain hield een vraagprijs aan die andere clubs niet wilden betalen. We hebben nog geprobeerd om gratis weg te komen of voor minder geld. Maar dat wilde de club absoluut niet. Dus ik had maar twee opties: naar Saoedi-Arabië gaan en weer wedstrijden spelen of bij Paris Saint-Germain blijven en een jaar niet spelen.”

PSG zat hoog in de boom met de vraagprijs voor de middenvelder. “Dan was Feyenoord zéker in beeld gekomen. Dat was toen al het geval, met de vraag of ik dat zou willen. Maar die optie heb ik al snel losgelaten. Toen ik hoorde hoeveel ik moest gaan kosten, en dan nog mijn salaris erbij: dan had ik gigantisch veel moeten inleveren. Dat wilde ik op dat moment niet. Dan heeft het geen zin meer daar verder nog aan te denken.”

Toch heeft hij niet het idee dat hij een stap terug heeft gedaan. “Ik volg de Eredivisie nu niet echt goed. Soms kijk ik een wedstrijd van Feyenoord of PSV of Ajax, maar ik weet niet welke stappen de Eredivisie als geheel heeft gemaakt. Wat het niveau in Saoedi-Arabië betreft, had ik verwacht dat het makkelijker voetballen zou zijn. Het is niet zo dat je even makkelijk gaat ballen daar. Je hoort mensen vaak praten over voetballen in de zandbak. Nou, zo is het echt niet, hoor. Alle clubs kunnen investeren in buitenlandse spelers.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws