Home Laatste Feyenoord Nieuws Samenstellen Eredivisieprogramma flinke puzzel: ‘Afgelopen seizoen hadden we het ook al moeilijk’

Samenstellen Eredivisieprogramma flinke puzzel: ‘Afgelopen seizoen hadden we het ook al moeilijk’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Het complete Eredivisieprogramma wordt woensdagochtend gepresenteerd door de KNVB. Door de gewijzigde opzet van de Europese competities was het een uitdaging om een passend speelschema te creëren. Met minder speelrondes tot  beschikking, voorziet de voetbalbond moeilijkheden voor het seizoen 2025-2026.

”Op deze manier bereiken we straks een punt dat we de voortgang van de competitie niet meer kunnen garanderen, met de gewenste rustperiodes en zo min mogelijk doordeweekse wedstrijden”, vertelt manager competitiezaken Jan Bluyssen tegenover het Algemeen Dagblad. ”Tenzij we met elkaar concessies doen. Voetballen met kerst? Ik zeg niet dat het móét, maar we moeten het wel over sommige heilige huisjes gaan hebben.”

Ook het samenstellen van het huidige schema was niet gemakkelijk. ”Afgelopen seizoen hadden we het ook al moeilijk. Toen hebben we clubs, gemeenten en de politie gevraagd om mee te denken. We merkten op dat moment dat er veel belemmeringen werden opgegeven. Gemeenten wilden bijvoorbeeld niet Ajax of Feyenoord op een zaterdagavond ontvangen. Zo werd het voor ons lastig, want als Ajax of Feyenoord op dinsdag Champions League speelt, moeten ze op zaterdag spelen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws