Home Laatste Feyenoord Nieuws Ook voor Lingr begint het EK: ‘Ronaldo is van jongs af aan mijn idool, dus ik kijk er enorm naar uit’

Ook voor Lingr begint het EK: ‘Ronaldo is van jongs af aan mijn idool, dus ik kijk er enorm naar uit’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Ondřej Lingr begint zijn EK met een wedstrijd tegen Portugal. De Feyenoord middenvelder had voorafgaand aan het openingsduel mooie woorden voor Cristiano Ronaldo. Hij zal alleen de verrichtingen van de Portugees in eerste instantie vanaf de bank moeten volgen.

”Ronaldo is van jongs af aan mijn idool, dus ik kijk er enorm naar uit”, vertelt Lingr voorafgaand aan het duel. De middenvelder van Feyenoord speelt zijn eerste grote eindtoernooi. ”Ik had het geluk dat ik het EK in elke jeugdcategorie heb meegemaakt. Ik speelde op het EK bij de onder 17, onder 19 en onder 21. Mijn grootste droom was om het EK met de senioren te halen, en die droom is uitgekomen.”

”We weten dat Portugal een van de grote favorieten van het toernooi is. Het is de eerste wedstrijd in de groep, dat kan een beetje lastig zijn. Iedereen kan verslagen worden. Portugal is absolute top, ze hebben wereldspelers die in de beste clubs ter wereld spelen. Natuurlijk is Cristiano Ronaldo de grootste ster. Het wordt een enorm zware wedstrijd, maar we hebben vertrouwen. We willen wat punten pakken.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws