Home Laatste Feyenoord Nieuws Gimenez blikt terug: ‘Toen ik daar eindelijk stond, nam ik die strafschop op zo’n stomme manier’

Gimenez blikt terug: ‘Toen ik daar eindelijk stond, nam ik die strafschop op zo’n stomme manier’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Waar hij voor de winterstop nog met grote regelmaat het net wist te vinden, had Santiago Gimenez daar na de winterstop zichtbaar meer moeite mee. De spits praat erover in een nieuw Feyenoord Magazine.

“Nee, ik voelde en voel me ook gewoon goed, en ben hard blijven werken”, vertelt hij. “Ik denk dus niet dat ik uit vorm ben geweest. Waar ik wel eerlijk over moet zijn, is de gemiste strafschop tegen RKC Waalwijk in november. Het op die manier nemen van een penalty was een fout waar ik me zeker niet lekker bij voel.”

“Ik had gedacht dat het weinig consequenties zou hebben, omdat ik iemand ben die het verleden achter zich kan laten en altijd vooruit kijkt”, gaat hij verder. “Maar die gemiste strafschop deed me toch meer dan verwacht en ik voelde de wedstrijden erna meer druk dan normaal. Het was gewoon niet goed om die strafschop op die manier te nemen.”

“Toen ik daar eindelijk stond, nam ik die strafschop op zo’n stomme manier, dat sloeg nergens op. Mijn vader heeft me bestraffend toegesproken en natuurlijk hoorde ik soortgelijke woorden van veel andere mensen, maar het belangrijkste is dat ik nu zelf inzie dat het verkeerd was. Het heeft wel wat met mijn vertrouwen gedaan, maar is het niet normaal om fouten te maken?”

“Deze vergissing heb ik toegegeven en ik zie het als een grote les van God. Hij heeft me laten zien dat ik voetbal serieus moet nemen en niet een persoon ben die dit soort dingen doet, volgens mij is dat het belangrijkste”, besluit de Mexicaan.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws