Home Laatste Feyenoord Nieuws Boel: ‘Ik hou ervan om de tegenstander af te jagen en aanvallend voetbal te spelen’

Boel: ‘Ik hou ervan om de tegenstander af te jagen en aanvallend voetbal te spelen’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: John Groeneweg

Melvin Boel is vanaf aankomend seizoen de trainer van FC Dordrecht nadat hij elf jaar actief was bij Feyenoord. Rijnmond sprak met de oefenmeester.

“Op het trainersvak heb ik mij het meest ontwikkeld op de internationale afdeling”, vertelt Boel. “Ik kwam op andere continenten in contact met andere culturen. Wij Nederlanders denken vaak dat wij het allemaal wel weten, we zijn heel direct. In andere landen leer je juist hoe ze daar met elkaar omgaan, heel waardevol.”

“In Afrika is het juist respectvol om elkaar niet aan te kijken, wij leren juist dat dit wel moet”, gaat hij verder. “Teams bestaan ook uit spelers uit meerdere culturen, dan is het zaak om ook te kijken wat zij fijn vinden en wat werkt.”

Nu gaat hij aan de slag bij Dordrecht. “Ik had vanaf de eerste seconde een goed gevoel bij FC Dordrecht. Waar zij naar toe willen en hoe ze naar mij kijken. Dat klikte zo goed en daarna ging het heel snel. Eigenlijk was het binnen twee dagen helemaal geregeld.”

“We gaan spelen om te winnen, in plaats van om niet te verliezen. Dat heeft dit seizoen ook goed gewerkt. Mensen moeten het leuk vinden om naar het stadion te komen en goed voetbal te zien. Dat past ook bij mij. Ik hou ervan om de tegenstander af te jagen en aanvallend voetbal te spelen”, besluit de oefenmeester.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws