Home Laatste Feyenoord Nieuws Zeven Feyenoorders naar EK in Duitsland

Zeven Feyenoorders naar EK in Duitsland

door Redactie FR010.nl
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord is op het aanstaande EK in Duitsland met zeven spelers vertegenwoordigd. Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko, Leo Sauer, Gernot Trauner, Ondřej Lingr en Luka Ivanušec maken deel uit van de definitieve selectie van hun nationale team.

Bijlow en Geertruida zijn door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Oranje zit in een groep met onder meer Oostenrijk, met Gernot Trauner in de gelederen. Feyenoords aanvoerder en tienvoudig international is terug nadat hij het EK van 2020 miste.

Ivanušec is de eerste Feyenoorder die in Duitsland in actie kan komen. Hij maakt deel uit van het Kroatische nationale team, dat op de tweede speeldag van het toernooi (zaterdag 15 juni) in actie komt tegen Spanje.

Naast Oranje heeft ook Slowakije twee Feyenoorders meegenomen. Hancko, die inmiddels 37 interlands achter zijn naam heeft staan, krijgt gezelschap van Sauer. Het achttienjarige talent maakte in maart zijn debuut in de Slowaakse hoofdmacht en speelde deze week zijn tweede interland. Hij wordt de op twee na jongste EK-ganger ooit.

De zevende Feyenoorder die present is op het EK is Lingr. De aanvallende middenvelder, die vorige week in het huwelijksbootje stapte en zich als een getrouwd man bij het nationale team voegt, speelde tot dusver dertien interlands voor Tsjechië.

Het EK in Duitsland begint op vrijdag 14 juni en eindigt precies een maand later met de finale.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws