Home Laatste Feyenoord Nieuws ‘Als dat lukt, heb je daar als tweede of derde keeper ook veel voldoening van’

‘Als dat lukt, heb je daar als tweede of derde keeper ook veel voldoening van’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Ed de Goeij blikt tegenover De Telegraaf terug op zijn carrièr en heeft een advies aan bondscoach Ronald Koeman.

“Iedere bondscoach doet dat anders. Bij het EK in 2000 liet bondscoach Frank Rijkaard in het midden wie achter Edwin van der Sar de tweede en derde doelman was. Pas tijdens het toernooi, toen Van der Sar geblesseerd raakte, werd duidelijk dat Sander Westerveld tweede keeper was en ik derde doelman. Als je hoort dat je niet gaat keepen, is dat wel even een knauw. Maar als goede professional moet je de knop ook weer snel kunnen omzetten.”

“Het is belangrijk dat de drie keepers samen met de keeperstrainer, het zijn er nu zelfs twee met Patrick Lodewijks en Khalid Benlahsen, één team gaan vormen. En samen optimaal gaan werken om te zorgen dat die eerste keeper een toptoernooi gaat afwerken. Als dat lukt, heb je daar als tweede of derde keeper ook veel voldoening van.”

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws