Home Laatste Feyenoord Nieuws KNVB over BTW-verhoging op voetbaltickets: ‘De rekening wordt nu neergelegd bij de supporters, clubs en voetballers’

KNVB over BTW-verhoging op voetbaltickets: ‘De rekening wordt nu neergelegd bij de supporters, clubs en voetballers’

door FR010 Redactie
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Nederland kent bijna 10 miljoen voetballiefhebbers. Daarmee is voetbal volkssport nummer één. De sport zorgt voor ontmoeting, trots en ontspanning voor iedereen, ongeacht je achtergrond. Een btw-verhoging van 9 naar 21 procent raakt de mensen met een kleine portemonnee en die zullen eerder afhaken door de hogere kosten.

Zeker in tijden van al stijgende kosten. De rekening wordt nu neergelegd bij de supporters, clubs en voetballers. Het is overduidelijk dat het voetbal, de grootste amusementsindustrie en één van de visitekaartjes van Nederland in de rest van wereld, hiermee nu een klap in het gezicht krijgt van Den Haag. Terwijl de concurrentiepositie van het Nederlands voetbal al zwaar onder druk staat.

Kracht van voetbal

In het Hoofdlijnenakkoord staat dat sport en bewegen meer centraal komt te staan. Door het lage btw-tarief, kunnen we de kracht van het voetbal inzetten voor onze samenleving. Toen 20 jaar geleden werd besloten dat de toegangskaarten in het lage btw-tarief zouden worden verkocht, zijn er door clubs, KNVB en het ministerie van VWS al afspraken gemaakt over de opbrengst daarvan.

Zo wordt er jaarlijks ongeveer 3,5 miljoen euro geïnvesteerd in het jeugdvoetbal en de ontwikkeling van de ruim 2800 voetbalverenigingen. Het wegvallen hiervan is desastreus voor het amateurvoetbal. We zijn doorlopend in gesprek met de politiek en de vier coalitiepartijen waar we dit issue blijven aankaarten en hierbij doen we nogmaals de oproep om de sportsector te betrekken bij de uitwerking van het hoofdlijnenakkoord. Voetbal moet een volkssport blijven, geen elitesport worden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws