Home Laatste Feyenoord Nieuws Timber in elftal van het jaar: ‘Geen speler in de Eredivisie bereidde in open spel meer doelpogingen’

Timber in elftal van het jaar: ‘Geen speler in de Eredivisie bereidde in open spel meer doelpogingen’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Quinten Timber heeft een plekje weten te bemachtingen in het Elftal van het jaar. De Feyenoorder maakte dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door. Sam Planting belicht bij ESPN het spel van de middenvelder.

“Op nummer 6 in dit sterrenelftal vond de meest verwoede strijd plaats. Want Jerdy Schouten na zo’n ijzersterk jaar níét bekronen met een plekje in dit ere-elftal voelt vreemd. Toch is er op basis van data niet om Mats Wieffer heen te komen”, aldus Sam Planting bij ESPN.

“Als balafpakker, duelmonster en opbouwende verbinder is hij stilletjes van de buitencategorie geworden in de Eredivisie. Waar er nog onduidelijkheid heerst of Wieffer op tijd fit raakt voor het EK, zal het deze zomer nog vaak over hem gaan. Dusdanig productieve balafpakkers zijn ook voor de absolute topteams interessant”, gaat hij verder.

“2023/24 was het jaar waarin Quinten Timber dé grote stap zette. Dat de Feyenoord-dynamo ondanks een bomvol Oranje-middenveld kans maakt op een EK-ticket, zegt veel over zijn sterke ontwikkeling.”

“We hadden bij Timber legio cijfers erbij kunnen pakken, maar bovenstaande blijft toch de imposantste. Geen speler in de Eredivisie bereidde in open spel meer doelpogingen van ploeggenoten voor dan Timber”, sluit Planting af.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert