Home Laatste Feyenoord Nieuws Twijfels over trainer Pusic: ”Ik twijfel, want deze route is toch een risico”

Twijfels over trainer Pusic: ”Ik twijfel, want deze route is toch een risico”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Gisteren werd officieel bekend dat Arne Slot de nieuwe trainer van Liverpool is en daarmee begint voor Feyenoord de zoektocht naar een geschikte opvolger. Een van de namen die veel de revue passeert is die van Marino Pusic, al is niet iedereen overtuigd van die optie. Pieter Zwart, hoofdredacteur van Voetbal International, spreekt openlijk zijn twijfel uit.

“Ik twijfel, want deze route is toch een risico”, begint zwart. “Op papier klopt alles. Hij kent de spelersgroep, heeft ervaring als hoofdtrainer, is kampioen geworden in het buitenland. Het is hetzelfde scenario als Alfred Schreuder destijds bij Ajax. Het ziet er op papier heel goed uit, maar is Pusic degene die Feyenoord een nieuw impuls geeft? Het grootste risico dat je loopt, is dat je misschien juist teveel doorgaat op wat er was. Misschien heb je juist iemand nodig die er frisse ideeën aan toevoegt.”

Ook Marco Timmer heeft twijfel. “Laten we vooral vaststellen dat wat er bij Feyenoord is gebeurd, vooral Slot was. Als Slot weggaat, kun je niet zeggen: Pusic was assistent, dus hij is een tweede Slot. Bovendien heeft hij het vaker geprobeerd als hoofdtrainer en bij Twente waren ze ook niet allemaal heel enthousiast.”

Pusic won met Shaktar de dubbel en werd met Twente kampioen. “Dat is het gekke”, zegt Zwart. “Qua resultaten was het goed – in de twee jaar dat hij hoofdtrainer was is hij twee keer kampioen geworen. Maar de geluiden die je ook hoort, is dat hij zich anders gaat gedragen als hoofdtrainer.”

“Hij staat er wel heel goed op binnen de club”, haakt Timmer in. “De spelers zien hem graag en de Raad van Commissarissen ook. Maar ik denk niet dat hij bovenaan het lijstje staat.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws