Home Laatste Feyenoord Nieuws ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat wij samen tot een hele goede selectie gaan komen’

‘Ik heb er alle vertrouwen in dat wij samen tot een hele goede selectie gaan komen’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Vorige week werd bekend dat Robin van Persie vanaf komend seizoen de hoofdtrainer is bij SC Heerenveen. De oud-international licht zijn keuze toe.

”Ik heb hier een heel goed gevoel bij gekregen,” begint Van Persie.. ”In mijn reis naar iedere dag een stukje beter worden ben ik hier op de juiste plek. Heerenveen is een geweldige club, mooi stadion, goede supporters. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij samen tot een hele goede selectie gaan komen. Ik geloof in het beter maken van spelers.”

”Door de jaren heen heb ik spelers binnen zien komen bij de clubs waarvan ik zelf dacht: oké, dat wordt een uitdaging. Dan kijk je twee jaar verder en door vertrouwen, aandacht en specifiek te werken zie je die spelers groeien. Daar heb ik zoveel voorbeelden van gezien dat dat echt een kenmerk is van mij als coach, dat ik geloof in het beter maken van spelers.”

De oud-international beseft zich dat de Friese club de beschikking heeft over een enorm transferbudget. ”De openheid van Ferry de Haan raakte mij echt. Dit onderdeel was direct al besproken. Dat is ook mijn manier van werken. Over de onderwerpen die misschien gevoelig zouden liggen ook open en eerlijk zijn. Dat is vanaf het eerste moment helder wat de context hier is. Prima, hartstikke mooie uitdaging.”

”Mijn doelstelling op de ranglijst? Ik vind het heel lastig om daar gelijk een plek aan vast te hangen. Ik geloof in het proces dat je met elkaar aangaat. Uiteindelijk resulteert dat in een bepaalde positie. Er zit zoveel aan vooraf. Mensen blij maken is een doel op zich. Mensen met een trots gevoel naar onze wedstrijden laten kijken. Ik ben ervan overtuigd dat als je de juiste keuzes maakt met elkaar, het resultaat zal zijn dat je hoger gaat eindigen dan de elfde plaats.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws