Home Laatste Feyenoord Nieuws Hoogtepunt van Slot bij Feyenoord was volgens hem de vernedering van Ajax

Hoogtepunt van Slot bij Feyenoord was volgens hem de vernedering van Ajax

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Arne Slot heeft afgelopen zondag de deur in Rotterdam achter zich dicht getrokken en is vanaf 1 juni de trainer van Liverpool. In een interview met Feyenoord One blikt de oefenmeester terug op zijn tijd in Rotterdam.

”Het zijn er zoveel geweest”, begint hij. ”Vaak benoem je een wedstrijd die tot een prijs heeft geleid. Dan zou je de bekerfinale of de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles kunnen noemen. Je zou ook nog de uitoverwinning tegen Ajax na achttien jaar voor het eerst kunnen noemen. Als voor mij een wedstrijd eruit springt, omdat dat een prestatie was en dat is ook een drijfveer voor mij. Om dingen te presteren die daarvoor niet gepresteerd zijn. Dan moet ik aan de 6-0 op Ajax denken, dat is daarvoor nog nooit gebeurd.”

Slot gaat verder. ”We hebben nog wel wat kansen gemist. Wat ook normaal is. In elke wedstrijd mis je kansen. In de drie jaar dat ik bij Feyenoord was. Alle drie de keren waren de verwachtingen dat wij thuis zouden winnen van Ajax. De eerste keer was het zonder publiek, die verloren we. De tweede keer werd het 1-1. Dat was eigenlijk een teleurstelling. De derde keer was afgelopen seizoen waarbij we als topfavoriet de wedstrijd ingingen, maar dat we op een manier wonnen dat de tegenstander geen enkel schot op goal had tot de laatste minuten. Wij een record aantal doelpogingen hadden. Het was zo’n extreme dominantie. Niet alleen in de 6-0, maar in het hele spelbeeld. De interactie tussen de spelers en het publiek. De blijdschap. De mensen die zo euforisch waren, dat is de wedstrijd die mij het meest bij zou blijven.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws