Home Laatste Feyenoord Nieuws Regeerakkoord: Harder optreden tegen hooligans

Regeerakkoord: Harder optreden tegen hooligans

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Het nieuwe regeerakkoord van de PVV, VVD, NSC en BBB heeft ook gevolgen voor het voetbal. De partijen willen strenger optreden tegen hooligans.

Na een lange formatieperiode deelden de partijen woensdagavond een hoofdlijnenakkoord, waarin ook aandacht werd besteed aan het voetbal in Nederland. “Om voetbalvandalen harder aan te pakken, vergelijkbaar met het Engelse model, zullen er extra maatregelen genomen worden”, zo was te horen.

Het plan omvat onder andere een verbod op gezichtsbedekkende kleding in voetbalstadions, zodat relschoppers gemakkelijker geïdentificeerd en gestraft kunnen worden. Daarnaast zal de handhaving van straffen worden verbeterd. “Er zal vaker een (digitale) meldplicht worden opgelegd aan personen met een stadionverbod, en er zal per (risicovolle) wedstrijd een vergunning worden verleend.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert