Home Laatste Feyenoord Nieuws Jens Toornstra langer bij FC Utrecht

Jens Toornstra langer bij FC Utrecht

door Redactie FR010.nl
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Jens Toornstra is ook in het seizoen 2024/2025 speler van FC Utrecht. De optie in het contract van de 35-jarige middenvelder is gelicht.

Toornstra begint met voetballen bij respectievelijk TAVV in Ter Aar en Alphense Boys in Alphen aan den Rijn, waarna hij in de zomer van 2009 wordt opgepikt door ADO Den Haag. Tijdens de wintertransferperiode van het seizoen 2012/2013 neemt FC Utrecht de aanvallende middenvelder over van de Haagse club. In ruim anderhalf jaar tijd speelt de spelverdeler 48 Eredivisiewedstrijden voor de Domstedelingen, waarin hij 18 keer trefzeker is.

Medio 2014 wordt Toornstra verkocht aan Feyenoord, waar hij in totaal 65 keer weet te scoren in 313 officiële wedstrijden. In het seizoen 2016/2017 wordt Toornstra met de Rotterdammers landskampioen, in 2018 en 2019 verovert hij met Feyenoord de Johan Cruijff Schaal en zowel in de seizoenen 2015/2016 en 2017/2018 wint de middenvelder in Rotterdam de TOTO KNVB Beker. Bovendien speelt Jens Toornstra 4 interlands voor het Nederlands Elftal, voordat hij in de zomer van 2022 zijn rentree maakt bij FC Utrecht.

Inmiddels heeft Toornstra in totaal 122 officiële partijen namens de Domstedelingen gespeeld en staat zijn teller als het gaat om gespeelde profduels op 557.

“Jens behoort tot de meest ervaren profs op de Nederlandse velden. Hij kent als geen ander het klappen van de zweep in de Eredivisie en is nu nog net zo fit als tijdens zijn eerste periode bij FC Utrecht. Zijn statistieken zijn ronduit indrukwekkend”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Jens heeft een grote staat van dienst, maar stelt zichzelf altijd volledig in dienst van de ploeg: een teamplayer, die nog wekelijks van waarde is voor het elftal. Binnen en buiten het veld. Hij is bovendien een voorbeeld voor de jongere spelers. We zijn blij dat we ook komend seizoen over hem kunnen beschikken.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws