App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Kritiek op spits: ‘Komt niet los’

Kritiek op spits: ‘Komt niet los’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Ayase Ueda mocht gisteren tegen PEC Zwolle in de basis beginnen en bekroonde deze basisplaats met een doelpunt. Toch is er vanuit de kranten kritiek op de Japanse spits van Feyenoord.

 ‘Ueda krijgt z’n kans, maar komt niet los’, kopte het Algemeen Dagblad. “Ueda moet normaal gesproken na de zomer het stokje overnemen van Gimenez, die als alles volgens plan verloopt een transfer maakt. Dat scenario lag al lange tijd klaar, maar dat was wel voor de Mexicaan een vormdip kreeg en zelden nog leek op de spits die uit alle hoeken en standen raak wist te schieten voor de Rotterdammers.”

“Zijn ‘geluk’ was dat Ueda ook niet bepaald een doelpuntenmachine bleek”, gaat de krant verder. “De Japanner was voor de wedstrijd tegen PEC dit Eredivisieseizoen pas drie keer trefzeker voor Feyenoord. En in eigen huis scoorde Ueda nog niet, iets waar hij volgens Slot erg tegenaan zat te hikken. Maar na zijn treffer in Deventer tegen Eagles mikte Ueda ook tegen PEC raak. Zo’n doelpunt in eigen stadion zou hem weer over een drempeltje kunnen tillen, zou je denken. Maar na de 2-0 liet Ueda een buitenkansje uit zijn handen vallen. Feyenoord kreeg een penalty, maar de spits zag zijn inzet worden gekeerd.”

Ook De Telegraaf is kritisch en noemt Ueda en Ivanusec zelfs miskopen, maar benadrukt ook dat dit nog kan veranderen. “Dat het duo geen basisplaats heeft veroverd, is niet uniek, want er waren en zijn meer spelers die moeten wennen aan het regime van Slot in De Kuip. Zoals eerder Gimenez en Timber. Wie laatstgenoemde nu in zijn tweede seizoen tekeer ziet gaan, vraagt zich af wat hij nog in de Eredivisie te zoeken heeft. Hij is het niveau ontgroeid.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert