App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Feyenoord Podcast: ‘De stand van zaken is dat Feyenoord zijn tijd wil nemen’

Feyenoord Podcast: ‘De stand van zaken is dat Feyenoord zijn tijd wil nemen’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Sinds bekend werd dat Arne Slot Feyenoord zal verlaten voor het Engelse Liverpool, draait de geruchtenmolen over zijn opvolger op volle toeren. In de Feyenoord-Podcast van RTV Rijnmond laat Dennis van Eersel zijn licht schijnen op de situatie.

“De stand van zaken is dat Feyenoord zijn tijd wil nemen”, begon Van Eersel. “Dennis te Kloese hanteert het credo: zorgvuldigheid boven snelheid. Feyenoord heeft een profielschets en gaat eerst de opties die er zijn filteren. Dan blijven er twee of drie kandidaten over waar ze ook echt een oriënterend gesprek mee gaan voeren. Daar zal één hoofdkandidaat uit komen. Maar dat er soms verhalen rondgaan over trainers die op pole position zouden liggen. Zover is Feyenoord nog helemaal niet.”

Van Eersel verklapt ook iets over de werkwijze van Feyenoord in de zoektocht naar een nieuwe trainer. “Ze maken sowieso gebruik van data. Je gaat nooit iemand vinden met exact dezelfde speelwijze als Slot, maar bepaalde onderdelen zijn wel goed te meten. Hoe zet een team druk? Hoe vaak heroveren ze hoog op het veld de bal? Daar zijn van teams door heel Europa gegevens van. Feyenoord is ook niet gebonden aan een Nederlandse trainer.”

Rijnmond licht twee namen uit, waarvan de eerste die van Eirik Horneland, de trainer van SK Brann is.  “Zelf kan ik me ook voorstellen dat ze bij Cercle Brugge uitkomen”, aldus Van Eersel. “Zij spelen ook het type voetbal dat Feyenoord speelt. Kwalitatief is het wat minder, omdat de spelers kwalitatief minder zijn, maar ze presteren wel goed. Het is niet dat ik signalen heb dat hij een heel serieuze kandidaat is, maar ook hij zal op het lijstje moeten staan.”

Van Eersel schat de kans vrij groot dat men in Rotterdam-Zuid bij een buitenlandse trainer uit gaat komen. “Mijn gevoel zegt dat de kans op een buitenlandse trainer groter is dan 50%”, aldus Van Eersel.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert