Home Laatste Feyenoord Nieuws ”Belangrijk dat de nieuwe coach jeugd kansen blijft geven”

”Belangrijk dat de nieuwe coach jeugd kansen blijft geven”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Ín Voetbal International blikt Martijn Krabbendam terug op wat Arne Slot teweeg heeft gebracht in Rotterdam en is hij louter positief.

“Hoewel Feyenoord financieel een enorme inhaalslag heeft gemaakt onder Arne Slot met twee prima transferwindows en het bereiken van de Champions League, blijft jeugd nog steeds een speerpunt van de club. Talent vormt altijd de basis. Door de goede prestaties en het hoge niveau, is de lat ook op dat gebied hoger komen te liggen. De stap van de jeugd naar Feyenoord 1 is groter dan ooit, het feit dat de club ooit besloot niet in te stappen in de voetbalpiramide, laat zich nu voelen. De grote talenten hebben niet het podium van de Keuken Kampioen Divisie, zoals in mindere mate FC Utrecht, maar wel AZ en vooral Ajax daarvan wél wisten te profiteren. Feyenoord sloot een samenwerking met FC Dordrecht om dat gat te verkleinen”, aldus de analyse van Krabbendam.

De clubwatcher vervolgt: “Slot had altijd oog voor jeugd. Hij liet spelers zoals Antoni Milambo, donderdag nog basisspeler tegen Go Ahead Eagles, en Leo Sauer niet alleen meetrainen, hij liet ze ook geregeld spelen. Deze twee jonge spelers gelden als potentiële basiskrachten voor de toekomst. Voor de uitstraling van Feyenoord en de academy, is het belangrijk dat de nieuwe coach jeugd kansen blijft geven. Bovendien is het voor Feyenoord ook nog steeds een verdienmodel, de beste manier om niet alleen, maar ook financieel verder te groeien”, besluit Krabbendam.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws