App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws ”Feyenoord nog jaren vooruit op fundament Slot”

”Feyenoord nog jaren vooruit op fundament Slot”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Arne Slot zal deze zomer de deur in Rotterdam definitief achter zich dichttrekken. Toch laat de oefenmeester een stevig fundament achter, ziet ook Simon Zwartkruis.

“Met de komst van Slot in 2021 raakte de metamorfose van Feyenoord in een stroomversnelling. Voor het dynamische en dominante voetbal dat hij nastreeft, dienen spelers over fysieke inhoud en mentale bereidheid te beschikken. Die visie bracht een professionalisering van de medische staf met zich mee. Het is slechts een van de voorbeelden van hoe Slot in korte tijd innovatie aan progressie koppelde.”

Zwartkruis gaat verder: “Wat ook hielp, naast zijn voetbalverstand en ruime gezichtsveld: het verbale vermogen om mensen mee te nemen in zijn gedachtengoed. Diezelfde overtuigingskracht zette Slot in als potentiële versterkingen over de streep getrokken moesten worden. Met beperkte financiële middelen loodste hij Feyenoord naar de finale van de Conference League, waarna de clubleiding de sportieve opmars kon verzilveren op de transfermarkt.”

“De daaropvolgende landstitel vormde de kroon op zijn werk in Rotterdam, de recente KNVB-beker en een hernieuwd Champions League-ticket zijn de fraaie afscheidscadeaus. Maar de grootste prestatie van Slot reikt nog verder dan dat. Als hoofdtrainer tilde hij de hele club naar een hoger en toekomstbestendig niveau. Wanneer directeur Dennis Te Kloese erin slaagt een bekwame opvolger vast te leggen, kan Feyenoord nog jaren vooruit op het fundament van Slot.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert