App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Gouka: ‘Bij Feyenoord op de achtergrond ook een soort datateam bezig’

Gouka: ‘Bij Feyenoord op de achtergrond ook een soort datateam bezig’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Mikos Gouka gaat in het Algemeen Dagblad in op het datateam dat bij Feyenoord werkzaam is en de Rotterdamse club naar een hoger niveau brengt.

“Waar Liverpool de data van Slot stevig tegen het licht hield, is bij Feyenoord op de achtergrond ook een soort datateam bezig. De leidinggevende figuren daarin: de Belg Stijn Vandenbroucke, hoofd van het medisch en performanceteam bij Feyenoord, sport- en datascientist Folkert Boer, die Feyenoord afgelopen zomer heeft weggehaald bij RKC, terwijl ook consulent Matt Wade mee zal kijken.”

“De laatste, ‘Hoofd sportstrategie van Feyenoord’ ging destijds al samen met Arnesen in gesprek met Slot om te begrijpen hoe de hoofdtrainer werkte en welke voorwaarden er waren om dat te laten slagen bij de club. Dat deed hij toen als werknemer van Sportsology, dat Feyenoord professioneler maakte.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert