App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws KNVB straft Feyenoord na halve finale beker: ‘Vier vakken gesloten en boete’

KNVB straft Feyenoord na halve finale beker: ‘Vier vakken gesloten en boete’

door FR010 Redactie
1 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord moet van de KNVB de vakken X, R, S en T verplicht leeg houden bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Excelsior. De straf is een direct gevolg van het afsteken van vuurwerk door supporters tijdens de halve finale in de TOTO KNVB Beker tegen FC Groningen. Ook dient Feyenoord een boetebedrag van € 15.000,- te betalen.

De aanklager betaald voetbal stelt onder meer dat ‘bij het bepalen van de straf rekening is gehouden met de omvang van het vuurwerk tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen, de gevaarzetting die daarmee is verbonden en de omstandigheid dat er sprake is van recidive op deze vakken’.

Feyenoord had vanwege overtredingen bij diverse eerdere thuiswedstrijden op de zogeheten strafkaart van de KNVB al meerdere aantekeningen staan. Bovendien stond een voorwaardelijke straf open naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk door supporters tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht op 20 december 2023.

Alle kaarten van de supporters op de betreffende vakken X, R, S en T zijn voor de wedstrijd tegen Excelsior inmiddels geblokkeerd. In lijn met de straf van de aanklager is het seizoenkaarthouders van de vakken X, R, S en T niet toegestaan om het stadion tijdens de wedstrijd Feyenoord – Excelsior te betreden.

Reageer op dit artikel

1 reacties

Paul 15 mei 2024 - 15:07

Tsja, de KNJB

Reply

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert