App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Kuyt lovend over Slot: ‘Hij haalt het beste uit mensen’

Kuyt lovend over Slot: ‘Hij haalt het beste uit mensen’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Vanavond werd bekend dat Arne Slot de nieuwe trainer van Liverpool gaat worden. Dirk Kuyt liep in het verleden al eens mee met Slot en is dan ook lovend over de oefenmeester.

“Dat was een fascinerende ervaring”, vertelt Kuyt. “Hij is een manager die ervan houdt om jongere trainers zoals ik te helpen. Dat zegt veel over hoe hij is, iemand die bereid is om zijn gedachten en visie zo openlijk te delen. Arne houdt van het spelletje, en denkt er 24/7 over na. Zijn passie is te zien zodra hij spreekt. Hij is continu andere teams aan het bestuderen en aan het bedenken hoe zijn team kan verbeteren.”

Vooral tactisch maakte Slot indruk op hem. “Daarin is hij heel sterk. De mensen in Nederland, waar zijn reputatie heel sterk is, zien dat hij een eigen visie heeft. Trainers worden altijd met elkaar vergeleken, maar hij heeft zijn eigen stijl. Hij kopieert niemand. Hij weet precies wat hij wil, en hij gelooft erin: aantrekkelijk, aanvallend voetbal.”

Een ding viel Kuyt in het bijzonder op. “Zijn vermogen om spelers te laten geloven wat hij gelooft. Dat viel mij op. Ik heb er met een paar gesproken en ze waren allemaal zo lyrisch over hem. Ze vinden het geweldig hoe hij de trainingen vorm geeft en hoe hij zijn ideeën duidelijk maakt. Hij is uitstekend in de communicatie en is ook een people manager. Op het Feyenoord van de recente jaren staat écht zijn handtekening. Hij haalt het beste uit mensen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert