App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Beelen: ‘Alles bij elkaar voelde het wel of ik terug de schoolbanken in moest bij Feyenoord’

Beelen: ‘Alles bij elkaar voelde het wel of ik terug de schoolbanken in moest bij Feyenoord’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Thomas Beelen kwam afgelopen zomer over van PEC Zwolle en stond de afgelopen tijd in de basis vanwege de blessure van Gernot Trauner. In gesprek met Voetbal International gaat hij in op zijn ontwikkeling.

“Alles bij elkaar voelde het wel of ik terug de schoolbanken in moest bij Feyenoord. Veel videobeelden gezien, natuurlijk, maar ik moet van de trainer ook zelf nadenken over de manier hoe we voetballen en wat mijn rol daarbinnen is. “Heb je Manchester City gekeken”, vraagt-ie geregeld. Als ik dan ja zeg, wil hij weten wat ik dan heb gezien. Heb ik op Rúben Dias gelet? Of John Stones. Ook Arsenal krijgen we vaak te zien, omdat dit twee teams zijn die qua voetbal doen wat wij willen doen.”

“Ik kijk nog steeds als een liefhebber naar de Champions League, maar onbewust begin ik toch steeds meer te letten op hoe die teams opbouwen. Goede patronen vallen op. Ik weet nog dat ik vorig jaar AS Roma-Feyenoord zat te kijken. De volgende dag bij PEC Zwolle vroeg ik aan Thomas van den Belt of het hem ook was opgevallen hoe vaak Feyenoord toen via Justin Bijlow steeds die driehoekjes maakte in de opbouw. Voor een intuïtieve speler begin ik dus steeds meer na te denken over voetbal. Het is een totaal andere manier van sport beleven dan ik gewend was. Ik koppel het vrije dat ik had, aan het tactische dat ik nu leer.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert