App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Slot: ‘Het zou naïef zijn om te denken dat er niemand weggaat’

Slot: ‘Het zou naïef zijn om te denken dat er niemand weggaat’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord wist gisteren de veertiende KNVB beker in de clubgeschiedenis te bemachtigen en na afloop van de huldiging op de Binnenrotte reageerde Arne Slot tegenover ESPN.

“Je werkt een heel jaar heel hard met zijn allen om iets te winnen, dat is al heel mooi, maar als je dan ook nog eens zo’n huldiging erbij hebt, is dat heel uniek”, vertelt Slot. Omdat de oefenmeester tijdens de huldiging de microfoon nam, is hij zijn stem een beetje kwijt. “De reden waarom ik die microfoon iets meer had, was omdat ik vond dat ieder individu naar voren gehaald moest worden. Ik wist niet of dat anders ook zou gebeuren.”

 “Er zijn best momenten dat je denkt van ‘je mag er wel iets meer van genieten’, maar dan staat de volgende wedstrijd alweer voor de deur. Als je nu echt iets fysieks wint, dan denk ik dat iedereen echt even bewust is van het moment. Dat mag en moet ook, maar natuurlijk kijken we als trainersstaf stiekem ook naar hoe lekker het zou zijn als we boven de tachtig punten eindigen.”

Lutsharel Geertruida begon te zingen dat Slot moest blijven. “Dat is een slimme afleidingsmanoeuvre van hem, want hij heeft zelf nog een contract voor één jaar, terwijl ik nog twee jaar heb. Het is mooi om te merken dat de waardering er is van de supporters en ik zou ook liegen als ik zeg dat ik dat in de spelersgroep niet zou merken. Ik voel heus wel dat die jongens waardering hebben voor het werk dat wij als staf met ze doen.”

Ondanks de belangstelling voor veel van zijn spelers, wil Slot niet spreken van een leegloop. “Maar het zou naïef zijn om te denken dat er niemand weggaat. Dat is wel indirect het gevolg van succes en de piramide waar de Nederlandse competitie onderdeel van is. Die realiteit moet je niet uit het oog verliezen, maar het is ook niet vervelend om bij Feyenoord werkzaam te zijn. Wij hebben een heel mooi verhaal, maar het zou naïef zijn om te denken dat we volgend seizoen met dezelfde spelers aan de start staan.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert