Home Laatste Feyenoord Nieuws Justin Bijlow: ‘Bij mij gaat het altijd om de club’

Justin Bijlow: ‘Bij mij gaat het altijd om de club’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord won gisteren de KNVB beker en bij de Rotterdammers moest Justin Bijlow toekijken vanaf de bank. De goalie gaat tegenover Voetbal International in op de bekerwinst en zijn blessure.

“Als ik heel eerlijk ben, wás deze ook écht een klap”, vertelt Bijlow. De doelman was bij het oplopen van zijn blessure zwaar aangeslagen. “Deze blessure deed mentaal serieus pijn, vooral omdat het jóu dan weer treft, terwijl ik er lekker in zat en belangrijk wil zijn voor het team in die belangrijke laatste maanden. En ook met het oog op het EK natuurlijk.”

Hoewel hij gisteren niet onder de lat stond, was hij blij aanwezig te zijn bij de finale. “Natuurlijk, het liefste had ik ze allemaal gespeeld, maar dat kon niet door die spierblessure. Ik vond het al mooi dat ik fit genoeg was om de finale mee te maken vanaf de bank, al vind ik dat eigenlijk spannender dan wanneer je in het veld staat. Ja, zo denk ik echt: liever dat de club de beker wint zonder mij, dan dat we ‘m bijvoorbeeld verliezen met mij in het doel. Bij mij gaat het altijd om de club.”

Bij de blessure aan zijn pols kon de doelman meetrainen met de groep, maar dat ging dit keer niet. “Dit keer ging het om een spierscheuring in mijn been, dus lopen bleek niet mogelijk. Het was bovendien mijn eerste spierblessure ooit. Dan probeer je in de gym te werken aan je lijf, maar ja, dat is altijd anders dan op het veld dingen te kunnen doen. Ik moest dit keer weken wachten om weer wat samen met de groep te trainen. Dat maakte het voor mij moeilijker.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws