App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws FC Rijnmond blikt vooruit op finale: ”Het gaat ze wel lukken”

FC Rijnmond blikt vooruit op finale: ”Het gaat ze wel lukken”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Morgenavond neemt Feyenoord het in de finale van de TOTO KNVB beker op tegen NEC. Bij FC Rijnmond blikken de heren aan tafel alvast vooruit.

“Het gaat ze wel lukken”, begint Bas van Noortwijk. “Ik denk even terug aan die thuiswedstrijd tegen NEC, toen ze met 2-0 voorkwamen en dachten ‘dit kan wel een tandje minder’, dat was niet zo’n goed plan. Je moet vol erop klappen en tot de laatste minuut geconcentreerd blijven.” Geert den Ouden voegt toe: “Ik denk dat NEC Feyenoord ook wel onder druk gaat zetten. We hebben dat de afgelopen tijd veel gezien en daar heeft Feyenoord het best wel eens lastig mee.”

“NEC is ook wel een beetje verder dan toen, want dat was vlak na de winterstop”, haakt Dennis van Eersel in. “Sindsdien hebben ze gewoon indrukwekkende prestaties gehad. De wedstrijd tegen PSV springt er dan het meeste uit, maar in andere grote wedstrijden hebben ze er ook wel gestaan. Feyenoord krijgt dus wel een nog sterker NEC dan toen het geval was.”

Van Noortwijk geeft zijn visie over het ”thuisvoordeel” van Feyenoord. “De kaarten zijn verdeeld onder de twee clubs, waar eerst nog een keer sponsors en genodigden van de clubs en KNVB afgaan. Het enige wat je merkt in mijn rol was het gezeur over kaarten, want die hebben ze er nooit genoeg. De mensen achter de schermen hebben zoveel werk daaraan. Dat is het verschil van een thuiswedstrijd. Die spelers gaan gewoon die finale spelen en dat is altijd bijzonder, dus dan merk je wel dat ze iets meer gespannen zijn. Je zit in je eigen kleedkamer. Alles wat je nodig hebt zit in je kleedkamer, dus wat dat betreft is het wel een thuisvoordeel.”

Is het winnen van de beker een hoofdprijs?  “Het zou wel heel vreemd zijn om te zeggen dat de KNVB Beker geen hoofdprijs is. Dat is niet omdat PSV nu kampioen gaat worden, maar het is altijd in de ogen van de technische staf en club een hoofdprijs geweest.” Na het zien van een aantal beelden is van Noortwijk duidelijk: “Als je dit ziet hoef ik toch niet te vertellen dat dit een echte prijs is? Dat leeft ook gewoon zo. Wat dat betreft is het heel eenvoudig.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert