App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws De liefde van Hancko voor Feyenoord: ”Als ik nog tien jaar bij Feyenoord zou spelen, zou ik echt gelukkig zijn”

De liefde van Hancko voor Feyenoord: ”Als ik nog tien jaar bij Feyenoord zou spelen, zou ik echt gelukkig zijn”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

David Hancko is een van de sterkhouders in het elftal van Arne Slot en de Slowaak wordt de laatste weken nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer. Tegenover het Algemeen Dagblad reageerde de mandekker.

“Ik was als voetballer nooit het grootste talent”, begint Hancko. “Bij Zilina zat ik in de jeugdopleiding en keek ik op naar Milan Skriniar. Hij was drie jaar ouder dan ik en vertrok naar Sampdoria in Italië. Ik kon later zelf ook naar clubs in Italië en Engeland, maar in eerste instantie niet voor het eerste elftal. Ik vond dat ik nog harder moest werken, nog meer moest doen. Ik wilde zo graag verder komen. Misschien werkte ik zelfs wel te hard in die tijd. Dat zit er nou eenmaal in.”

Hancko gaat verder. “Neem de strafschop die ik miste tegen AS Roma. Ik heb zo vaak geoefend, maar op dat moment gaat het dan toch mis. Ja, daar heb ik letterlijk wakker van gelegen. Niemand van de supporters, medespelers of pers nam het me kwalijk, maar het voelde vreselijk. Aan de andere kant weet ik ook: het kan gebeuren. Stel dat we tegen NEC ook strafschoppen moeten nemen, dan loop ik daar niet voor weg.”

De Slowaak heeft in Rotterdam-Zuid nog een contract tot medio 2028. “Daardoor kunnen niet veel clubs mij kopen”, beseft de Slowaak. “Als ik nog tien jaar bij Feyenoord zou spelen, zou ik echt gelukkig zijn. Maar voor een sportman is het ook normaal om het hoogste na te streven. Ik kijk weleens naar de grote clubs in de Champions League, naar wedstrijden in de Premier League of andere grote competities en dan denk ik wel: hoe zou ik er op dat niveau in dat shirt uitzien?”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert