App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Discussie laait op: ‘Een bekerfinale moet op neutraal terrein worden gespeeld’

Discussie laait op: ‘Een bekerfinale moet op neutraal terrein worden gespeeld’

door Dominique Rademaker
9 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord neemt het zondag in de finale van de TOTO KNVB beker op tegen NEC en daarmee laait ook de discussie omtrent het ”thuisvoordeel” weer op. Arno Vermeulen is van mening dat de Stadionclub wel degelijk thuisvoordeel heeft.

Cijfers wijzen uit dat het winstpercentage van Feyenoord sinds 1989 hoger ligt dan dat van concurrenten PSV en Ajax. De KNVB gaat echter niet mee in de visie van Vermeulen.

”Zo mogen clubs altijd evenveel supporters meenemen en zijn ook alle andere randvoorwaarden voor de twee teams hetzelfde”, reageert de bond tegenover de NOS. ”Eventueel thuisvoordeel als Feyenoord in de finale staat wordt daarmee zo goed als mogelijk uitgesloten.”

Een neutraal stadion aanwijzen voor de finale levert te veel problemen op. ”Dit was juist de aanleiding om naar een vaste speellocatie te gaan. Spelen in De Kuip is voor de buitenwacht inmiddels ook vooral een traditie.” Clubs zijn juist dik tevreden met De Kuip als speellocatie.

”Ik vind het vooral een makkelijke reactie van de KNVB dat het wisselen van speellocatie praktisch gezien moeilijkheden zou geven”, aldus Vermeulen. ”Deze discussie gaat natuurlijk pas ontstaan zodra Feyenoord een aantal keer achter elkaar de finale haalt en die ook wint, dan wordt iedereen wakker. Maar dit hoort gewoon niet.”

”Het kan niet zo zijn dat een team bij een finale, waarin er ook Europees voetbal op het spel staat, thuisvoordeel heeft. Voor NEC voelt dit gewoon als een uitwedstrijd, afgezien van de grote schare fans die meereizen. Een bekerfinale moet op neutraal terrein worden gespeeld. De KNVB doet net alsof er niets aan de hand is.”

Vermeulen ziet een oplossing ”De KNVB kan toch ruim van tevoren een tweede stadion in Nederland stand-by hebben staan zodra Feyenoord de finale haalt? Als je er maar op tijd mee begint. En als het echt niet anders kan, speel je een bekerfinale met Feyenoord erbij maar met een uit- en thuiswedstrijd. Dan maak je die uitzondering maar en heb je tenminste een eerlijke situatie. Daar is in de huidige situatie absoluut geen sprake van.”

 

Reageer op dit artikel

9 reacties

Jacob 19 april 2024 - 11:45

Vermeulen heeft helemaal gelijk. Is echt belachelijk. Wembley is een neutraal stadion. De kuip niet.

Reply
Phylipsen 19 april 2024 - 13:00

Dus elke club mag in de kuip spelen maar als Feyenoord in de finale komt moeten zij uitwijken naar een ander stadion? Lijkt me ook niet echt eerlijk!

Reply
Edwin 19 april 2024 - 13:02

Gaat nergens over NEC 17500 toeschouwers en Feyenoord 17500 toeschouwers
Discussie laait altijd enkel op als Feyenoord in de finale zit.

Reply
In koppertje 19 april 2024 - 21:37

Waarom is er wel gekozen om de Johan Cruyff schaal uit de arena te halen en bij de landskampioen te organiseren ongeacht de verbintenis van je naam. En waarom kan de beker niet gespeeld worden in een andere stadion laat de beker circulaire over de Eredivisie stadions

Reply
De B 19 april 2024 - 14:16

O dan spelen we voortaan in Ajax stadion die komen er toch de eerste 10 jaar niet in de finale probleem opgelost 😂

Reply
Dirk 19 april 2024 - 14:17

O dan spelen we voortaan in Ajax stadion die komen er toch de eerste 10 jaar niet in de finale probleem opgelost 😂

Reply
Paja 20 april 2024 - 13:39

Oké volgend jaar in Almere kunnen 4000 in …..wat een gelul gewoon in de kuip….man city kan ook zeggen Londense clubs zijn in het voordeel….doen ze niet traditie…hier in Nederland zitten ze altijd te zeiken…een feyenoorder

Reply
Frans 20 april 2024 - 14:32

Natuurlijk heeft Feyenoord eeen enorm voordeel in hun eigen stadion. Spelen ook nog eens altijd thuis

Reply
Evertjan 20 april 2024 - 16:31

Een beker finale speel je op neutraal terrein,A.Vermeulen heeft groot gelijk!!! Dit is een absoluut voordeel voor Feyenoord,ik ben hier al jaren helemaal klaar mee.
We hebben in Nederland div.mooie stadions ik denk aan; Alkmaar,Groningen,Heerenveen,Enschede,Nijmegen,Eindhoven,Utrecht,en ja R,dam en A,dam.

Reply

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert