App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws ”Het heeft natuurlijk ook te maken met zijn gereis naar Mexico”

”Het heeft natuurlijk ook te maken met zijn gereis naar Mexico”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

De vorm van Santiago Gimenez is de laatste weken een veelbesproken onderwerp. In Rondje Eredivisie geeft Martijn Krabbendam zijn visie.

“Dat hoopten ze”, waarmee de journalist doelt op de 40 tot 50 miljoen. “Ze hopen het record te breken. Zo kijken clubs natuurlijk niet, die leggen wel die periodes naast elkaar dat ie alles maakte en nu. Maar die kijken ook gewoon naar: wat zeggen de statistieken? Als je kijkt naar de ‘expected goals’, 21. Die heeft ie natuurlijk ook. Maar die kijken ook naar de andere maanden. Nu is het heel slecht, toen was het heel goed en we pakken het midden.”

Toch neemt Krabbendam het op voor de Mexicaan. “Hij loopt wel gewoon volgens de statistieken. Scouts kijken toch niet, hij scoort niet dus het zou niks zijn? Dat zou toch zonde zijn. Het zou zonde zijn als je hem aftest op een periode dat ie niet scoort. Vorig jaar was het ook zo, eerste helft van het seizoen niks en daarna alles. Nu is het andersom.”

Krabbendam denkt te weten wat de oorzaak is van zijn vormdip. “Het heeft natuurlijk ook te maken met zijn gereis naar Mexico en dat soort dingen. Ik geloof niet dat clubs hem op basis van zijn laatste half jaar niet nemen, want dan zal je op basis van het eerste half jaar wel moeten nemen. Ze proberen wel in te schatten hoe krijgen we hem iets stabieler. Maar het is een Mexicaans international, maar ik geef toe. Die 40, 50 miljoen is een heel hoog bedrag. Zijn probleem is dat als hij slecht speelt, dan heb je er ook weinig aan.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert