App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws ”Het is te hopen dat clubs verder kijken dan alleen een fase waarin een spits niet scoort”

”Het is te hopen dat clubs verder kijken dan alleen een fase waarin een spits niet scoort”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Santiago Gimenez is de laatste weken niet in een al te beste vorm maar desalniettemin staat de Mexicaan hoog op de lijstjes bij Europese clubs. In de Dick Voormekaar Podcast geeft Martijn Krabbendam zijn visie op de situatie.

”Het is te hopen dat clubs verder kijken dan alleen een fase waarin een spits niet scoort,” vertelt Feyenoord-watcher Krabbendam. ”Ze kijken ook naar de periode waarin hij dat wel deed en de potentie. Dat tellen ze bij elkaar op en dan komt er een conclusie uit. Dan kan ik me niet voorstellen dat er geen clubs zijn die komende zomer een poging wagen om hem te gaan halen. Sterker nog, clubs zijn er al mee bezig.”

Krabbendam gaat verder. ”Weet je wat ze zien als ze puur naar de statistieken kijken? Dat Gimenez keurig loopt volgens de zogenaamde expected goals. Op basis van alle kansen die hij dit seizoen heeft gekregen, had hij nu op 21 goals moeten staan en daar staat hij op. Wat dat betreft is er niets aan de hand. Alleen het is wel handig als je dat gelijkmatig verdeelt. Niet voor de winter alles scoort en daarna een stuk minder.”

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert