Home Laatste Feyenoord Nieuws ”De volgende stap in zijn loopbaan wordt veel aantrekkelijker als Van Persie ook tegenwind kan ervaren”

”De volgende stap in zijn loopbaan wordt veel aantrekkelijker als Van Persie ook tegenwind kan ervaren”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink,

Robin van Persie staat in de nadrukkelijke belangstelling van SC Heerenveen en staat daarmee voor een belangrijke keuze. Mikos Gouka gaat in het Algemeen Dagblad in op de situatie rond de oud-international.

“De volgende stap in zijn loopbaan wordt veel aantrekkelijker als Van Persie ook tegenwind kan ervaren”, aldus Gouka. “Als niet iedereen buigt als een knipmes voor de wonderschone voetballer van weleer. Dat kan in Heerenveen, waar de in potentie vijfde club van Nederland huist.”

“Maar wel een club waar oud-trainer Foppe de Haan, voormalig voorzitter Riemer van der Velde en diens vrouw Annie en zelfs mascotte Heero regelmatig een podium krijgen om te zeggen wat er goed en vooral wat er slecht is gegaan. En waar de landelijke pers zo af en toe kritisch naar zijn speelplan en wisselbeleid zal kijken.”

“Aan de andere kant weet Van Persie ook dat hij met Heerenveen normaal gesproken niet kan degraderen en dat het op plek 10 finishen in plaats van plek 8 niet meteen tot het aanhouden van de spelersbus door een woedende menigte zal leiden. De druk is niet immens, waar dat bij Feyenoord wel zo zou zijn.”

“De fouten die hij in Friesland maakt, zullen hem veel verder brengen als trainer. En of hem dat ooit op de bank doet belanden van zijn grote liefde Feyenoord? Dat is uiteraard afwachten. In een tijdperk waarin succesvolle toptrainers nog maar zelden de grote spelers van weleer zijn, zou Van Persie een uitzondering kunnen worden.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws