Home Laatste Feyenoord Nieuws Zomerse transfer Gimenez: ”In principe moet hij verkocht worden”

Zomerse transfer Gimenez: ”In principe moet hij verkocht worden”

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord won gisteren met ruime cijfers van Ajax, maar spits Santiago Gimenez wist wederom geen potten te breken. In de AD Voetbalpodcast bespreekt Mikos Gouka de situatie rondom de Mexicaan.

“Het is natuurlijk een mysterie. Ik vind het heel moeilijk om te oordelen, omdat ik Gimenez echt heel goede wedstrijden heb zien spelen.” Gouka haalt de wedstrijd tegen Lazio aan. “Hij was de eerste twee wedstrijden in de Champions League geschorst, maar kon tegen Lazio weer spelen. Toen zei iedereen: nu moet hij het ook op dat podium laten zien. En dat deed hij, met twee goals. Toen kreeg je wel het idee dat er grote clubs voor hem zouden komen. Bij iedere Europese wedstrijd werd er ook naar gevraagd: is het iets voor Real Madrid of Atlético?”

De clubwatcher gaat verder. “Natuurlijk kun je door vermoeidheid, het heen en weer reizen naar Mexico of gewoon een vormdip wat minder spelen”, stelt Gouka. “Maar hij valt nu zo ver terug. Als directeur van een topclub denk je toch: als het bij Feyenoord niet lukt, hoe ga je dat hier dan doen? Tegen Ajax zag je de frustratie bij hem. Het stond 6-0 en hij dacht: ik moet op dat scorebord staan. Het publiek is wel dol op hem. Elke keer als er iets mis ging, begonnen ze zijn naam te scanderen. Dat maak je ook niet overal mee. Hij krijgt een enorme steun, maar het komt er niet uit.”

Gouka is duidelijk. “In principe moet hij verkocht worden. Die afspraken liggen er”, weet hij. “En in die laatste wedstrijden zal hij heus nog wel een goal maken. Als Feyenoord nu zegt: ‘ga maar op de bank zitten, we gaan met Ueda spelen’, dan keldert de prijs natuurlijk. En Ueda maakte dan de winnende goal bij Heerenveen, maar verder is hij ook vooral nog zoekende. Het is niet zo dat hij er een echte concurrentiestrijd van maakt.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws