Home Laatste Feyenoord Nieuws ”Zij kunnen excelleren waar ze goed zijn”

”Zij kunnen excelleren waar ze goed zijn”

door Dominique Rademaker
1 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord boekte gisteren een historische zege op aartsrivaal Ajax en in de NOS Voetbalpodcast bespreken de heren alles rondom de wedstrijd.

“Ze zijn jong en wisselvallig. Dat zie je het hele seizoen al”, zegt Philip Kooke over Igor Paixão en Yankuba Minteh. “Ze kunnen waanzinnig goed voetballen, maar ze kunnen ook wel eens een wedstrijd tegenvallen. Slot heeft er ook een handje van gehad om veel te wisselen met de vleugelspelers, waardoor hij er veel rendement uit haalde. Maar ik denk dat niemand heeft getwijfeld aan het feit dat Minteh een heel goede speler is. Dat hij het niet altijd kan brengen, hoort ook bij de ontwikkeling van zo’n jongen.”

Jan Roelfs gaat verder. “Het scheelt enorm als deze vleugelspelers voor het grootste deel van de wedstrijd op de helft van de tegenstander kunnen spelen, en niet achter de tegenstander aan hoeven. Geertruida en Nieuwkoop erachter droegen ook bij aan het succes van de vleugelspelers. Zij doen natuurlijk ontzettend veel vuil werk voor die jongens, waardoor zij kunnen excelleren waar ze goed zijn.”

Santiago Gimenez kon wederom zijn stempel niet drukken. Arno Vermeulen: “Minteh en Paixão hebben allebei 9 goals gemaakt. Dat is prima, maar ze hebben relatief weinig assists. Ze komen veel met hun goede been naar binnen en gaan dan zelf voor de goal. En het was ook niet zo dat Gimenez geen nut had, want hij was wel betrokken bij een paar aanvallen waar een goal uitkwam.”

Ook de fanatieke Arne Slot was onderdeel van het gesprek. “Dat was ongelofelijk”, aldus Jeroen Grueter. “Hij ging tekeer als een bezetene. Hij was voortdurend betrokken geweest bij het spel om spelers op de juiste plek te zetten. Tot diep in de wedstrijd was hij aan het rondrennen. Het zegt wel iets over zijn betrokkenheid bij het elftal. Na afloop stond hij ook te genieten langs de zijlijn, terwijl de spelers de ereronde maakten.”

Reageer op dit artikel

1 reacties

Flu 9 april 2024 - 07:23

Hancko nstuurlijk. Binnen het nationaal elftal van zijn land, speelt hij ook op die plek to h ??

Reply

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws