App Icon

Download de FR010-App

Home Laatste Feyenoord Nieuws Lofzang voor Feyenoord: ‘In alle facetten van het voetbal Ajax overklast’

Lofzang voor Feyenoord: ‘In alle facetten van het voetbal Ajax overklast’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

Feyenoord boekte zondagmiddag een historische 6-0 zege op Ajax en Kenneth Perez laat zijn licht schijnen op het goede spel van de Rotterdammers.

“We kunnen nu alles uit de kast halen over Ajax, hoe slecht ze zijn, dat hebben we vanaf dag één gedaan. We kunnen het ook over Feyenoord hebben vandaag”, begint de analist. “Hoe zij deze wedstrijd beleefden. Het eerste halfuur vond ik ze zonder bal beter dan met bal. Na de 1-0 hebben ze echt in alle facetten van het voetbal Ajax overklast.”

“Het was net voor de 4-0 volgens mij. Er werden duels uitgevochten met Nieuwkoop tegen twee Ajacieden en Miteh die erbij kwam. Ze wonnen alle duels en hop, er werd weer gescoord. In de zestien werden door Geertruida drie duels gewonnen. Voetballend, fysiek, duelkracht, in alles was Feyenoord veel en veel en veel beter.”

Het verschil in kwaliteit was vandaag duidelijk zichtbaar. “Dit is het daadwerkelijke verschil in kwaliteit tussen deze twee. Het is historisch, het is een hele knappe overwinning, maar het is eigenlijk wel een normale uitslag. Als je kijkt naar de ranglijst, naar de kwaliteit van de twee teams en het seizoen van allebei, is het niet onlogisch. Alleen omdat het Ajax is, is het heel onwerkelijk.”

“De tweede helft heb ik volgens mij bijna geen Ajax-middenveld gezien,” haakt Karim El Ahmadi in. “Ze lieten alles maar lopen. Echt heel dramatisch wat Ajax liet zien vandaag. Ik zag ook beelden van spelers die wandelen met z’n allen. Dat vind ik niet kunnen. Het enige wat je kan doen, is achter je man aanlopen, en dat heb ik totaal niet gezien bij sommige spelers.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | VoetbalGelderland | FR010 | Rotterdams Nieuws | De Rotterdammert