Home Laatste Feyenoord Nieuws Vooruitblikken op De Klassieker: ‘Feyenoord gaat winnen’

Vooruitblikken op De Klassieker: ‘Feyenoord gaat winnen’

door Dominique Rademaker
0 reacties Foto: Mischa Keemink

In de Willem en Wessel Podcast blikken de heren vooruit op De Klassieker van morgen. Oud-voetballer van beide ploegen Theo van Duivenbode is ook te gast.

Van Hanegem is kritisch. ”Ik ben alleen benieuwd naar wat Feyenoord gaat doen, op welke manier ze gaan spelen. De afgelopen twee jaar vond ik het geweldig om te zien en een paar wedstrijden aan het begin van het seizoen. Ze hebben het moeilijk tegen ploegen waar je normaal makkelijk van moet winnen als je kampioen wil worden. Gister wilde Slot ook nog zeggen dat het niet zo slecht was.”

Het Feyenoord-icoon gaat verder. ”Normaal gesproken had ik gezegd dat ze zouden winnen, maar na zo’n slechte wedstrijd ben ik er toch niet zo zeker van. Van Basten zegt dat ze zo snel schakelen van achter naar voren, maar ik zie ze alleen maar achterin rondspelen. Er zijn situaties dat het niet altijd kan, maar er zijn ook heel veel situaties waarin dat wel kan.”

Van Duivenbode heeft weinig vertrouwen in de bezoekers. ”Ajax heeft een hele jonge ploeg, waarvan de meeste hier nog nooit gespeeld hebben. Als Feyenoord pressie kan spelen, gaat Ajax het heel moeilijk krijgen.” Van Hanegem blijft toch kritisch op Feyenoord en gaat niet mee met de woorden van van Duivenbode. ”Bij Feyenoord moet alles ineens door het midden. Dat is heel makkelijk te verdedigen, want je parkeert gewoon de bus en dan komen ze er niet doorheen. En ik vind dat ze nu niet goed druk zetten. Qua voetbal vind ik dit het minste jaar onder Slot.”

Van Duivenbode is duidelijk over de voorspelling: ”Feyenoord gaat winnen.” Van Hanegem deelt die mening. ”Feyenoord gaat wel winnen, maar ik was er helemaal zeker van geweest als ze gister ook hadden gewonnen. Paixão wilde weer een vrije trap nemen, dat ging nergens over. Hij moet eerst gaan oefenen. Ik heb gister zo zitten schelden”, aldus ‘De Kromme’.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde artikelen

FR010.nl

Feyenoord-Nieuws

FR010 voor 24/7 Feyenoord-nieuws